Menu
Antoni Lacasa i Ruiz

Antoni Lacasa i Ruiz

Antoni Lacasa, nascut a Lleida el 1946, sentí ja des de molt petit una inclinació molt forta cap al dibuix, que, ja durant la infantesa i la joventut, es manifestà en una predilecció per la il·lustració i el còmic. La seva afició al dibuix coexistí amb una altra d'igualment intensa: l'estudi dels fòssils. Amb el temps, esdevingué un gran coneixedor de la paleontologia en general i de la riquesa paleontològica de les comarques de Lleida en particular.

Destaca com a autor de nombrosos articles científics i de divulgació en revistes i periòdics, i també de llibres i llibrets sobre paleontologia, publicacions que en nombroses ocasions ha il·lustrat amb els seus dibuixos. Ha impartit, també, més de 200 conferències sobre la mateixa temàtica. Actualment és Cap de la secció de Geo-Paleontologia de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, a Lleida, i Conseller d'aquesta institució des de 1977.

Avui continua compaginant l'estudi dels fòssils i el dibuix, sempre amb la voluntat de donar a conèixer la Paleontologia a les comarques de Lleida.