Menu
Geologia i paleontologia per a aficionats

Geologia i paleontologia per a aficionats

Excursions pel Pallars i l’Alt Urgell

Primera edició: agost de 2013

ISBN: (edició catalana): 978-84-941042-1-3

ISBN: (edició castellana): 978-84-941042-2-0

Dipòsit legal: (edició catalana): B.20030-2013

Dipòsit legal: (edició castellana): B.20031-2013

Dimensions: 15x21 cm

Número de pàgines: 208

Enquadernació rústica

Preu venda al públic (amb IVA): 22,50 €

Preu sense IVA: 21,63 €

Compra

L'eminent paleontòloga Nieves López tenia un gran interès per la divulgació científica i un talent natural per a fer comprensible als profans allò que podia semblar incomprensible.

Amb aquest esperit, i durant la seva perllongada estada a Rivert (Pallars Jussà), entre el 1993 i el 1996 va organitzar, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Salàs de Pallars, una sèrie de cursos d'introducció a la geologia que ella mateixa va titular “Cursos de geología i paleontología para aficionados”. Aquests cursos, oberts a tothom, incloïen rutes i excursions de descoberta pel territori, a través dels quals la Nieves volia familiaritzar els participants amb la geologia de la zona i transmetre'ls els seus coneixements sobre l'entorn i el Pirineu. Tots els qui van participar en aquelles sessions recorden a dia d'avui l'experiència. Ara l'editorial entrecomes recull en un volum en català i castellà aquells cursos i tot el material que ella mateixa va preparar: textos, esquemes i imatges. Geologia i paleontologia per a aficionats. Excursions pel Pallars i l’Alt Urgell és un homenatge a l'autora i a la generositat amb què compartia el seu temps i el seu saber. 

Podeu descarregar-vos l'índex i una mostra del llibre fent clic aquí

CEC (24 d'octubre de 2013). "Recomanem el llibre: Geologia i paleontologia per a aficionats. Excursions pel Pallars i l’Alt Urgell, de Nieves López Martínez", a Revista Muntanya.

Ferran Alexandri (26 d'octubre de 2013). "Excursions geològiques al Pallars i l'Alt Urgell", a Blog de Ferran Alexandri.

Presentació del llibre al programa El medi ambient, de TV3.

Gonzalo Rivas, responsable de la seu territorial IGC de Tremp, parla a Pirineus TV sobre el llibre a ran de la presentació que se'n feu a la biblioteca Maria Barbal de la Seu d'Urgell.