Menu
El llibre del vi

El llibre del vi

Primera edició: febrer de 2015

ISBN: 978-84-941042-5-1

Dipòsit legal: B.1877-2015

Dimensions: 11,5x16,5 cm

Nombre de pàgines: 80

Enquadernació: rústica

Traducció: Mònica Miró Vinaixa

Preu venda al públic (amb IVA): 11,90 €

Preu sense IVA: 11,44 €

Compra

En el camp literari, Plini el Vell conreà diversos gèneres, però és sens dubte conegut per ser l'autor de l'enciclopèdia més voluminosa que ens ha llegat l'antiguitat, la Història Natural, un compendi monumental del que els romans del segle I dC consideraven ciència, saber, i un corpus de documentació inestimable també des del punt de vista sociològic, que exercí una gran influència fins a l'inici dels temps moderns.

S'ofereix ara, per primer cop en català, la traducció del llibre XIV d'aquesta Història Natural, el llibre dedicat al vi i a la vinya. El vi és el protagonista d'aquestes pàgines escrites fa gairebé dos mil anys per Plini el Vell, aquest autor àvid de coneixement que aplegà aquí tot el saber del seu temps sobre la vinya, la viticultura i el suc obtingut de la fermentació del raïm.

La lectura d'aquesta obra permetrà de conèixer els secrets i els atributs d'una planta ancestral que impregna l'imaginari dels pobles banyats per la Mediterrània, de descobrir-ne les varietats i els gèneres, els processos segons els quals se n'elaboraven les diverses begudes alcohòliques, les formes més habituals de conservar-les i d'envasar-les, i altres qüestions tècniques i pràctiques, amb el contrapunt també d'un conjunt d'anècdotes que hi estan vinculades i que ens revelen aspectes de la vida privada i pública del món romà de vegades sorprenentment semblants als nostres.

Jaume Aguadé (16 de març de 2015). "De Plini el Vell a Parker Junior", a Vins de Catalunya.

Ramon Moreno (30 de setembre de 2015). "[Ressenya] El llibre del vi", a Directe!cat.

Entrevista de Denominació d'Origen Catalunya a Mònica Miró per parlar sobre la traducció d'El llibre del vi.

Vídeo de Canal Reus TV sobre la presentació d'El llibre del vi, de Plini el Vell, dins el programa Biblioteques amb DO, a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus.